Ruth Brik Christensen

Ruth Birk Christensen - Soldat.jpg

"Kaffe og kage mellem krudt og kugler" 

Som leder af KFUMs Soldaterhjem har Ruth Brik Christensen både været med de danske soldater i Irak, Afghanistan og senest Libanon i efteråret 2011. Ruth holder et inspirerende, medlevende og engageret foredrag om det at være den forstående og lyttende ”mor” for danske soldater i udlandet. Ruth Brik Christensen foredrag omhandler oplevelser med soldaterne og ”krigen set fra KFUMs Soldaterhjem”. 

Ruth Brik Christensen er en nærværende og dygtig foredragsholder. I sine personlige og oplysende foredrag fortæller hun om det at være leder på soldaterhjemmet i Irak fra 2006-2007 og i Camp Bastion i Afghanistan 2008-2009.

Ruth Christensen er uddannet pædagog og diakon. Gennem de seneste år har hun været soldaterhjemsleder og foredragsholder. I foråret 2010 åbnede hun et nyt KFUM Soldaterhjem i MOB Price i Afghanistan i et telt, og senest i efteråret 2011 har Ruth været i Libanon som leder af KFUM’s Soldaterhjem.

Som leder af KFUM’s Soldaterhjem i et krigsområde har det været en af Ruths vigtigste opgaver at bære soldaternes byrder. Hun har ofte været til stede med ører, der havde tid til at lytte. Desuden bagte hun tonsvis af brød, bryggede spandevis af kaffe og skabte et hjem, hvor soldaterne altid følte sig velkomne. Om aftenen holdt hun andagt for soldaterne. Forkyndelsen af det kristne budskab er et af formålene med KFUM’s Soldatermissions arbejde. I 2009 blev Ruth Brik Christensen kåret til ”Årets helt” af Jyllands-Posten, og efterfølgende er bogen ”Ruth i krig” solgt i flere oplag.

Ruth Brik Christensen foredrag ledsages af billeder, der illustrerer historierne på en levende måde

Sted: Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup
Torsdag d. 17. september 2020 kl. 19.00

Billetter kan købes her https://favrskovbib.dk/arrangementer/foredrag-debat/ruth-brik-christensen 

Favrskov bibliotekerne 

Forsalg 50,-

dof