Debat

MENNESKET HAR ALTID VANDRET

Jeanette Varberg.jpg

Debatarrangement: MENNESKET HAR ALTID VANDRET - FOLKEVANDRINGER OG VENDEPUNKTER I HISTORIEN med Jeanette Varberg

Mennesket har altid vandret, og de store vandringer har formet vores historie og defineret, hvordan vores samfund ser ud i dag. Folkevandringer hører tæt sammen med store vendepunkter i historien. Krig, klimaændringer og sult. Jeanette Varberg tegner de store linjer i en fortælling om en række af menneskets mest markante vandringer. En indsigt, som stadig er relevant og sætter nutidens folkevandringer i perspektiv.

De fleste kender Jeanette Varberg fra DR’s serie ”Historien om Danmark”, men hun er også forfatter til en lang række videnskabelige artikler og bøger, og Janette Varberg er også museumsinspektør, arkæolog, forfatter og foredragsholder

Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum, og er museumsinspektør på Nationalmuseet. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. 


Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder, og er ekspert på DRs store serie Historien om Danmark

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid” (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fanges ind, og samtidig redegør Jeanette Varberg for de store historiske linjer. Jeanette var desuden nomineret til årets dansker i 2017.

Og sidst men ikke mindst, er hun er formidabel formidler.

Sted: Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup
Mandag d. 25. februar 2019 kl. 19.00

Køb billetter her    

Forsalg 50,-